Werkwijze

Hoe gaat het maken van otoplastieken in zijn werk?

Als u besluit om de otoplastieken aan te schaffen, kunt u een afspraak met ons maken. Wij komen uw locatie kosteloos bezoeken bij afname van 3 of meer sets. Op uw locatie zal de medewerker afdrukken van het oor maken.

Naar het laboratorium

De afdruk gaat vervolgens naar het laboratorium, waar de uiteindelijke otoplastiek door vakkundige medewerkers gemaakt gaat worden en wordt voorzien van een filter. Als het complete proces voltooid is, is zijn de op maat gemaakte oordoppen klaar voor gebruik. Deze worden vervolgens bij u afgeleverd. Standaard worden de sets geleverd in een etui met draagkoord, klem en reinigingspen. Wij geven 2 jaar garantie op pasvorm en demping.

oordoppen op maat maken

Harde of zachte otoplastieken?

De otoplastieken kunnen gemaakt worden van hard of zacht materiaal. Beide typen gehoorbescherming hebben een lange levensduur en een prima pasvorm. Doordat zachte otoplastieken van een flexibel materiaal gemaakt zijn, worden ze als extra comfortabel ervaren. Vaak betaal je extra voor zachte oordoppen, bij ons hebben beide typen oordoppen dezelfde prijs.

Welk type filter?

De op maat gemaakte oordoppen zijn voorzien van een speciaal filter. Afhankelijk van het soort lawaai kunnen we bepalen welk type filter het meest geschikt is voor uw gehoorbescherming. Hierbij wordt uitgegaan van een reductie die er voor zorgt dat het geluid onder de 80 decibel komt. De filters zijn zo geconstrueerd dat ze het lawaai tegenhouden en de spraakverstaanbaarheid behoud. Meer informatie.