Oordoppenset Blauw

Hoe gaat het maken van otoplastieken in zijn werk?

Als u besluit om de otoplastieken aan te schaffen, kunt u een afspraak met ons maken. Wij komen uw locatie kosteloos bezoeken bij afname van 3 of meer sets.

Op bezoek

Op uw locatie zal de medewerker afdrukken van het oor maken. Hiervoor moeten eerst de oren worden geïnspecteerd op vuil. Als de oren niet schoon zijn, kan er geen afdruk gemaakt worden. Het oor zal dan eerst uitgespoten dienen te worden door de huisarts. We hebben nu een zogenaamd negatief oor. Deze gaat naar het laboratorium, waar de uiteindelijke otoplastiek door zeer vakkundige medewerkers gemaakt gaat worden.

Hoe nu verder

Van de afdruk wordt in het laboratorium een tweede mal gemaakt, zo krijg je weer een positief oor. Deze mal wordt gevuld met het materiaal waar de uiteindelijke oordoppen van gemaakt gaan worden. Dit is een twee componentenmateriaal die ook uit moet harden. We hebben nu de otoplastiek in grove vorm. Daarna begint het afwerken. Het overtollige materiaal wordt afgeslepen en er wordt een kanaal geboord waar het filter in geplaatst gaat worden.

Aflevering en garantie

Als het complete proces voltooid is, is de op maat gemaakte gehoorbescherming klaar voor gebruik. Deze wordt vervolgens bij u afgeleverd. Standaard worden de sets geleverd in een luxe etui met draagkoord, klem en reinigingspen. Wij geven 2 jaar garantie op pasvorm en demping.

Waarom kozen al honderden bedrijven voor Protect Gehoorbescherming?